Лука Йович от дете е мечтаел да играе за Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Като дете бях фен на Милан. Баща ми и приятелите ми също, мечтата ми се сбъдна", казва Йович

Не бе далеч времето, когато сръбският нападател Лука Йович бе сред най-добрите в света на своята позиция. И сърбинът бе привлечен от Реал Мадрид, но там не успя да пожъне успех. След няколко периода под наем, в момента Йович е футболист на Милан. Нападателят разкри, че от дете подкрепя „росонерите“ и е мечтаел да играе за гранда от Милано. Сърбинът определи преминаването си на Миланело от Фиорентина като „голяма стъпка напред“.

25-годишният сръбски нападател е записал само 14 минути за Милан в два мача до момента. Той взе участие в края в градското дерби с Интер, загубено с 1:5 на 16 септември. След това остана резерва в срещата с Нюкасъл от Шампионска лига.

„Това е огромна чест и страхотно удовлетворение да съм играч на такъв велик клуб и ще направя всичко по силите си, за да постигнем поставените цели. Още в началото на лятото имаше контакти, след това ситуацията се разви различно. Моето желание беше да дойда тук. Чаках Милан, отказвайки всички други предложения”, сподели Йович.

Голяма стъпка напред е за мен да премина от Фиорентина в Милан, като при “росонерите” нивото е по-високо. В Реал нещата не се получиха по най-добрия начин, но сега съм част от от един от най-добрите отбори в света. Надявам се да имам късмет и да се върна към предишното си ниво.

„Имам нужда от известно време, но не знам с колко време разполагам. Не съм 100 % готов, ще трябва да работя усилено, за да бъда готов за двубоите. Като дете бях фен на Милан. Баща ми и приятелите ми също, мечтата ми се сбъдна. Надявам се да допринеса за тима, каза сърбинът.