google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байерн Мюнхен записа пореден успех в немската Бундеслига, след като разгроми Фортуна Дюселдорф с 5:0 на “Алианц Арена”. Две попадения за успеха на баварците реализира Роберт Левандовски, а по един гол добавиха Алфонсо Дейвис и Бенжамен Павар. Матиас Йоргенсен пък си вкара автогол в началото на мача. 

В състава на домакините имаше само една промяна в сравнение с последния мач срещу Борусия Дортмунд, спечелен с 1:0 във вторник. Жером Боатенг замени Люка Ернандес в центъра на защитата, като негов партньор бе Дейвид Алаба. В нападение Ханзи Флик отново се довери на Коман, Гнабри, Мюлер и Левандовски.

Байерн започна силно срещата и доминираше тотално, както и се очакваше. В 15-ата минута Павар стреля към вратата на гостите и топката се отби в тялото на Матиас Йоргенсен, за да влезе в мрежата на Кастенмайер за 1:0. Тринадесет минути по-късно стражът на гостите се намеси добре при идар на Томас Мюлер. Последва обаче корнер, от който баварците вкараха втори гол. Бранителят Бенжамен Павар този път сам прати топката в мрежата за 2:0. Малко преди края на първото полувреме Байерн Мюнхен сложи точка на спора, след като Роберт Левандовски се разписа за 3:0 след превъзходна атака на шампионите.

Байерн Мюнхен стартира второто полувреме във вихрено темпо. В 50-ата минута Роберт Левандовски вкара втория си гол в мача за 4:0. Две минути след това Алфонсо Дейвис преодоля куп играчи на съперника и прати топката в мрежата на Фортуна – 5:0.

В 63-ата минута Томас Мюлер можеше да вкара шести гол за баварците, след като стреля към вратата след центриране на Алаба, но ударът му мина покрай десния страничен стълб. Малко след това Фортуна имаше добър шанс за гол, но Мануей Нойер се намеси отлично.

С този успех отборът на Байерн събра 67 точки в своя актив и има 10 повече от втория Борусия Дортмунд, който утре гостува на последния в класирането Падерборн. Съставът на Фортуна пък остана с 27 точки до името си на 16-ата позиция.