Байерн с нов разгром срещу Челси и е на 1/4-финал в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байерн Мюнхен постигна втора убедителна победа срещу Челси на 1/8-финалите в Шампионска лига. Баварците спечелиха с 4:1 мача реванш на “Алианц Арена” и с общ резултат 7:1 продължават на 1/4-финалната фаза в турнира.

В тазвечершния двубой на “Алианц Арена”, попаденията за баварците отбелязаха Роберт Левандовски на два пъти, Иван Перишич и Корентен Толисо. Почетното попадение за Челси пък реализира Тами Ейбрахам. Байерн се представи много по-силно от своя опонент и отново спечели заслужено, като не остави съмнение за превъзходството си над лондончани.

Наставникът на домакините Ханзи Флик заложи на всичко най-добро, като в титулярния състав на Байерн фигурираха имената на играчи като Левандовски, Перишич, Боатенг, Мюлер, Алаба, Кимих и Гнабри. Челси пък излезе с любопитно трио в предни позиции, след като Франк Лампард се довери на Калън Хъдсън-Одой, Тами Ейбрахам и Мейсън Маунт. На вратата пък започна Ули Кабайеро, а Кепа отново не записа участие за “сините”.

Двубоят започна по страхотен начин за домакините, тъй като те получиха дузпа в 8-ата минута. Левандовски бе фаулиран от Кабайеро и след намеса на ВАР за съмнения за засада при атаката, то дузпата бе отсъдена. Полският нападател не сбърка от бялата точка и отбеляза поредния си гол през този сезон – 1:0.

В 24-ата минута Байерн удвои своя аванс. Томас Мюлер стартира атака за домакините и комбинира с Перишич, който прониза Уили Кабайеро за 2:0, с което предреши крайния изход на срещата.

В края на полувремето тимът на Челси намали резултата. Мануел Нойер се намеси колебливо и това позволи на Тами Ейбрахам да вкара лесно попадение за гостите – 2:1.

В началните минути на второто полувреме, Мейсън Маунт имаше добър шанс за гол, но ударът му бе спасен от Нойер. В 66-ата минута пък Левандовски шутира неточно от воле.

В 76-ата минута Байерн вкара трето попадение чрез френския халф Корентен Толисо. Той получи чудесен пас от Левандовски и прати топката в мрежата за 3:1.

Шест минути преди края на двубоя Роберт Левандовски вкара втория си гол в мача. Нападателят завърши по страхотен начин атаката на своя тим, възползвайки се от асистенция на Алваро Одриасола, за да оформи крайния резултат 4:1.

След победата си в днешния мач, Байерн продължава убедително на 1/4-финалите, където им предстои мега сблъсък срещу Барселона. “Каталунците” елиминираха Наполи след победа с 3:1 в реванша на “Камп Ноу” и общ резултат 4:2 в полза на испанския гранд.