Байерн сменя подхода в опитите си да задържи Алаба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Европейският клубен шампион иска да задържи Давид Алаба

Байерн Мюнхен има огромно желание да разчита на защитника Давид Алаба и след края на сезон 2020/21. Поради тази причина баварците ще променят начина, по който водят преговори за подновяването на договора на защитника.

Контрактът на Алаба е до края на настоящия сезон, а двете страни не успяват до момента да стигнат до споразумение за нова сделка. Според „Sky Sports“ основна пречка е продължителността на новия контракт на австриеца. Предполага се, че Байерн е готов да предложи на Алаба контракт за нови четири години, но бранителят настоява за поне още пет сезона с европейския клубен шампион.

28-годишният защитник е обект на интерес от страна на доста големи отбори, сред които Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Сити и Ливърпул, съобщава „Кicker”. Германското издание пише, че „баварците“ ще сменят подхода си при воденето на разговорите, ако в най-близко бъдеще няма споразумение с бранителя.

Съвсем скоро се очаква Байерн да започне преговори и с Леон Горецка, Никлас Зюле и Корентин Толисо за подновяване на договорите. Те имат малко повече от 18 месеца от своите контракти, така че ръководството на тима не смята да се бави да обвърже дългосрочно и тримата футболисти.