Добави коментар
Европейският клубен шампион иска да задържи Давид Алаба

Байерн Мюнхен има огромно желание да разчита на защитника Давид Алаба и след края на сезон 2020/21. Поради тази причина баварците ще променят начина, по който водят преговори за подновяването на договора на защитника.

Контрактът на Алаба е до края на настоящия сезон, а двете страни не успяват до момента да стигнат до споразумение за нова сделка. Според „Sky Sports“ основна пречка е продължителността на новия контракт на австриеца. Предполага се, че Байерн е готов да предложи на Алаба контракт за нови четири години, но бранителят настоява за поне още пет сезона с европейския клубен шампион.

28-годишният защитник е обект на интерес от страна на доста големи отбори, сред които Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Сити и Ливърпул, съобщава „Кicker”. Германското издание пише, че „баварците“ ще сменят подхода си при воденето на разговорите, ако в най-близко бъдеще няма споразумение с бранителя.

Съвсем скоро се очаква Байерн да започне преговори и с Леон Горецка, Никлас Зюле и Корентин Толисо за подновяване на договорите. Те имат малко повече от 18 месеца от своите контракти, така че ръководството на тима не смята да се бави да обвърже дългосрочно и тримата футболисти.

Добави коментар
Гласувай: