google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците допуснаха три гола, но все пак взеха трите точки

Байерн Мюнхен победи Манчестър Юнайтед с 4:3 във вълнуващ двубой от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Баварците имаха аванс през целия мач, но в последните минути трябваше да треперят за успеха. Попаденията за домакините отбелязаха Лерой Сане, Серж Гнабри, Кейн и Матис Тел, докато точни за “червените дяволи” бяха Каземиро на два пъти и Хьойлунд.

Първото полувреме на “Алианц Арена” бе изцяло за баварците. Те се прибраха на почивка с два гола преднина, след като Лерой Сане и Серж Гнабри се разписаха съответно в 28-ата и 32-рата минути.

Тимът на Ерик тен Хаг се завърна след почивката по-силен. Расмус Хьойлунд намали резултата в 49-ата минута. 20-годишният датчанин отбеляза първия си гол за Ман Юнайтед след трансфера си от Аталанта това лято.

Баварците възстановиха аванса си от две попадения а в 53-ата минута, когато получиха дузпа за игра с ръка. Хари Кейн реализира от бялата точка и направи резултата 3:1.

Бразилският халф Каземиро се разписа в 88-ата минута за “червените дяволи”, за да върна надеждите на своя тим. Гостите обаче бяха попарени много скоро.

Резервата Матис Тел, който се ппояви на терена в 87-ата минута, се разписа в добавеното време за 4:2 в полза на домакините.

Последният гол на “Алианц Арена” бе дело на Каземиро, който просто фиксира крайния резултат 4:3 и така Байерн потегли с победа в ШЛ.

Това поражение е нов удар по разклатения тим на Ман Юнайтед. “Червените дяволи” допуснаха трета поредна загуба, след като този месец бяха победени от Брайтън и Арсенал преди срещата с Байерн.

Коефициентите за предстоящите мачове от Шампионска лига вече са обявени в bet365 android app.