Арсенал се завърна в Шампионска лига с разгром над ПСВ Айндховен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" се забавляваха у дома срещу "филипсите"

Арсенал разби ПСВ Айндховен с 4:0 в мач от първия кръг на група В в Шампионска лига. Четирима различни голмайстори се разписаха за домакините – Букайо Сака, Леандро Тросар, Габриел Жезус и Мартин Йодегор.

“Топчиите” не бяха участвали в ШЛ от сезон 2016/17 насам. Тимът на Микел Артета направи перфектно завръщане в турнира и оглави група В, в която са Севиля и Ланс. Двата отбора направиха реми 1:1 на испанска земя тази вечер.

Отборът на Арсенал започна двубоя на високи обороти. В 8-ата минута Букайо Сака откри резултата след асистенция на Йодегор.

След период на доминация, Арсенал вкара и второ попадение. В 20-ата минута Леандро Тросар се разписа за 2:0 след подаване на Сака.

В 38-ата минута бразилският нападател Габриел Жезус сложи точка на спора с трети гол, като при резултат 3:0 завърши първото полувреме на “Емиратс”.

Микел Артета направи доста смени в състава след почивката и домакините намалиха оборотите. Все пак във вратата на нидерландците падна още един гол – в 70-ата минута Мартин Йодегор се разписа за 4:0, като резервата Нелсън записа асистенция.

Във втория кръг от груповата фаза, Арсенал гостува на Ланс на 3 октомври, докато в същия ден ПСВ Айндховен приема Севиля. Bet365app предлага удобен начин да следите събитията от двубоите онлайн от телефона си.