Балъков: Готов съм да съм треньор или директор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Изостанахме последните 20 години", смята той

Легендарният ни бивш футболист – Красимир Балъков беше гост в предаването “Тази неделя” по “bTV” и призна, че е имал предложения да стане спорен министър, но ги е отказал.

Той разкри, че е готов отново да се завърне към треньорството или да стане спортен директор в клуб.

“Напоследък не съм в медийното пространство, защото реших да се покрия и да си почина. Негативизмът в българския футбол ми дойде в повече. Разочарован съм, че не се случи това, което исках да направя. В момента прекарвам повече време в България. Това е родината ми, тук се чувствам много добре. Често отскачам до Германия и Португалия. Отпочинал съм и съм готов за следващото предизвикателство, но за момента нямам яснота. Готов съм сега отново да тръгна към треньорството или да бъдат спортен директор”.

“За да има конкурентна среда във футбола, сме зависими от бюджетите на клубовете. Има такива с добри бюджети, но са много малко, и затова няма конкуренция в първенството”, коментира бившият полузащитник.

“И сега имаме млади и талантливи футболисти, но нивото на конкуренцията е много ниска и затова не могат да израснат като футболисти. При нас, през 94-а имахме правила, школи, бързо излязохме в чужбина, а сега младите не могат да излязат навън. Отиват да играят в Румъния и Турция.”

“В последните 20 години технологията навлезе силно във футболния бизнес, а ние останахме много назад и като инфраструктура, и като технологично развитие. За да се промени това нещо, трябва огромна подкрепа от държавата. Никой не може да ме убеди, че БФС може да направи промяната сам”, категоричен е той.