Българин триумфира с титлата във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българинът Александър Антонов спечели виртуалната игра на Висшата лига (Fantasy Premier League).

Силното му преставяне в последния кръг го изстреля на върха с 2575 точки, оставяйки зад гърба си над 7 милиона и 600 хиляди участници.

Наградата за Антонов е едноседмична почивка във Великобритания, като той ще получи и ВИП достъп до две срещи от Висшата лига за следващия сезон. Всички разходи по пътуването и нощувките се поемат от организаторите на играта.

Сред наградите са още посещение на туристически обекти в страната, часовник TAG Heuer, копие на известната видеоигра FIFA 20, конзола, яке на “Найки” и пакет с аксесоари като раница, тениска, чаша, бутилка за вода, стрес топче, химикал, подложка за мишка и ключодържател.

Любопитно е, че приятелката на Антонов – Дени Радева, също се представи добре, макар и да остана на 848-о място в крайното класиране. Единадесети в подреждането пък е не друг, а световният шампион в шаха Магнус Карлсен.

Популярността на виртуалната игра на Висшата лига нараства с всяка изминала година. В сезон 2018/19 се включиха малко над 6.3 милиона души, а през този участниците бяха дори с милион повече.

Fantasy Premier League позволява на любителите на футбола да влязат в ролята на мениджъри, като в началото на сезона потребителите имат 100 милиона паунда, за да сформират отбор от 15 души.