България гони успех над Северна Ирландия на пълния “Христо Ботев”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сериозна подкрепа на "Колежа" очаква родните национали днес от 19:00ч.

Българският национален отбор по футбол ще се изправи срещу Северна Ирландия във втория си мач от Група 3 на Лига „C“ в Лигата на нациите, като срещата ще се проведе на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив и ще започне в 19:00 часа. След равенството 0:0 с Беларус в първия си мач, българските национали, водени от Илиан Илиев, ще търсят първата си победа в турнира. Въпреки многото създадени положения, отборът не успя да реализира гол в дебютния си двубой и в Пловдив ще търсят реванш за изпуснатите точки.

Под ръководството на Илиан Илиев България се намира във възход, като тимът остава непобеден с една победа и шест равенства. Селекционерът прие ангажимента в труден момент за националния отбор и успя да стабилизира играта на тима, като България не загуби срещу силни съперници като Унгария, Сърбия, Румъния и Словения. Очаква се мачът с Северна Ирландия да бъде изключително важен за амбициите на българския отбор и ключов за целта, която бе поставена пред тима – спечелване на групата.

Северна Ирландия започна турнира с победа, след като взе ранен аванс от два гола срещу Люксембург и успя да задържи резултата до края. България ще има подкрепата на почти пълни трибуни, като се очаква около 12 000 зрители да бъдат на стадиона, включително 1000 фенове на гостуващия тим. Над 9000 билета вече са продадени, а атмосферата обещава да бъде заредена с ентусиазъм и надежда за положителен резултат.