google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българският тенис отбор спечели с 3:2 победи срещу белгийците

България записа успех с 3:2 над Белгия във втория си сблъсък на отборния тенис турнир United Cup, провеждащ се в Австралия. Нашите тенисисти стигнаха до драматичен успех, след като в последния мач на смесени двойки Александър Лазаров и Изабелла Шиникова надиграха първите ракети на Белгия – Давид Гофен и Елизе Мертенс, с 1:6, 7:6, 10:6 точки в решителния тайбрек.

По-рано днес в Пърт, Димитър Кузманов разби Зизу Бергс с 6:2, 6:0, с което изравни точките от сблъсъка между България и Белгия на 2:2. Преди него младата ни тенисистка Гергана Топалова се бори достойно срещу Елизе Мертенс, но отстъпи с 1:2 сета – 4:6, 6:3, 0:6.

В събота пък България и Белгия си размениха по една победа, като Григор Димитров и Алисън Ван Уйтванк донесоха по точка на двете страни.

В момента България излезе начело във временното класиране на групата, в която са още Гърция и Белгия. В първия си сблъсък обаче загубихме от гърците с 1:4 точки и най-вероятно те ще триумфират в групата, тъй като им предстои да се изправят срещу Белгия на 2 и 3 януари.