България се готви да приеме прекрасно европейско “с дух на море”

Прочетена:194
България се готви да приеме прекрасно европейско "с дух на море" 1
1 0

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че България има амбицията да организира европейското първенство идната година по възможно най-добрия начин.

Морската ни столица Варна ще бъде домакин на престижната надпревара между 9 и 13 юни, а Раева прогнозира, че състезанието ще се превърне в истински празник на спорта на грациите.

“Очаквайте едно прекрасно Европейско първенство с дух на море и вълни,” обяви многократната медалистка от европейски и световни първенства по време на държавното отборно първенство по художествена гимнастика.

Раева допълни, че вече е изплатена по-голямата част от сумата от таксата за домакинство с помощта на Министерството на младежта и спорта.

Първенството във Варна ще бъде дебют за България като домакин на европейски шампионат.

До този момент страната ни е приемала три пъти световното първенство – два пъти във Варна (през 1969 и 1987 година) и веднъж в София преди две години.

Именно във Варна преди 51 години Мария Гигова печели първата световна титла за България, а Нешка Робева се окичва със сребърен медал. Второто домакиниство на най-големия ни черноморски град също носи българско злато в многобоя – печели го Бианка Панова. Ансамблите ни също извоюват първото място и в двете състезания.

София ще бъде домакин на глобалната надпревара и през 2022 година

Сподели