България се сгромоляса в Белфаст след 0:5 от Северна Ирландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националният ни отбор остана трети в групата на Лигата на нациите след тежкото поражение

Българският национален отбор по футбол претърпя унизителна загуба с 0:5 при гостуването си на Северна Ирландия в Белфаст, което е поредният тежък удар за тима.

Мачът започна с надежди за по-добро представяне, но още в 15-ата минута домакините откриха резултата, след като Айзък Прайс реализира първия гол. Ситуацията бързо се влоши за България, като до края на първото полувреме тимът допусна още два гола – първо чрез Айзък Прайс, който реализира дубъла си, а малко след това Броуди Спенсър стреля от дистанция, топката се отби първо от гредата, а после и от гърба на Димитър Митов преди да влезе в мрежата.

Точно преди почивката ВАР даде дузпа за нашия тим, но капитанът Кирил Десподов стреля мощно в напречната греда.

Второто полувреме не донесе подобрение в играта на българите. Северна Ирландия продължи да доминира и вкара още два гола, с които затвърди категоричната си победа. Първо Айзък Прайс оформи хеттрика си в 81-та минута след страхотен изстрел от дистанция, който се оплете в горния десен ъгъл на Митов, а малко по-късно Джон Макгенис оформи крайния резултат.

Тежката загуба от Северна Ирландия е поредният сигнал за сериозни проблеми в българския национален отбор, както в защитен, така и в офанзивен план. Отборът ни остава трети в групата с пет точки зад Беларус с 6 точки и Северна Ирландия със 7 пункта.