google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Националният отбор на България ще се изправи срещу Ирландия в София на турнира Лига на нациите, съобщава Dsport. Имаше информации преди време, че мачът може да се играе на неутрален терен заради коронавируса.

Двубоят България срещу Ирландия е насрочен за 3-ти септември от 21:45 часа. Три дни по-късно националите се изправят срещуа Уелс в Кардиф. Националните тимове ще се възползват от така наречения „зелен коридор“, позволяващ на професионалните отбори и клубове да пътуват до съответните страни, въпреки че съществуват ограничения за пътувания и налагането на карантина според местните закони.

Очаква се да се наложат строги мерки за спазване на дистанцията по време на двубоите на национални тимове. Отборите ще пътуват настанени „шахматно“ в чартърните полети, а на трибуните ще присъстват само журналисти и то в по-малко количество от обичайното.

УЕФА настоява всички присъстващи да носят предпазни маски с изключение на футболистите на терена, съдийската бригада и наставниците на отборите. Протоколът се спазва стриктно и по време на двубоите от Лига Европа и Шампионската лига.

Националният отбор на България не е играл двубой от 26-и февруари, когато “лъвовете” загубиха от Парагвай с 0:1 в приятелски мач. Единственият официален мач на тима откакто Георги Дермнджиев застана начело е победата над Чехия с 1:0 в мач от европейските квалификации.