България загуби един от най-успешните си треньори по джудо 1
2 0
Симеон Ценев създаде десетки медалисти от световни и европейски първенства, бил е треньор по самбо и сумо

Бившият национален треньор по джудо Симеон Ценев е починал след кратко боледуване, съобщи председателят на ОСК на ЦСКА Георги Калчев.

България загуби един от най-успешните си треньори по джудо 2

Ценев е един от най-успешните наставници в историята на японския спорт, създаден през 1882 година от Кано Джигоро. Дълги години е треньор в ЦСКА и по самбо и сумо.

Негови възпитаници са спечелили куп медали от световни и европейски първенства.

Ценев е треньор и на единствения български медалист от Олимпийски игри в джудото. Роденият в Пазарджик Георги Георгиев се окичва с бронза в категория до 66 кг на Олимпиадата в Атина през 2004 година.

Уважаеми спортисти, треньори и  любители спорта,

С дълбоко прискърбие ви съобщаваме че днес след кратко боледуване от коварната пандемична  болест, внезапно ни напусна един велик състезател и велик треньор по джудо и самбо в ЦСКА – Симеон Ценев.

Той е заслужил треньор на отбора по джудо, самбо и сумо в ЦСКА повече от 30 години и е донесъл на България стотици медали от световни и Европейски първенства, както и единствения ни медал от Олимпийски игри на Георги Георгиев.

Треньор е на националния ни отбор от 1998г. до 2003г. Той е член на УС на ОСК  ЦСКА от 2005г до сега.

Бе женен и има две дъщери и внучки от тях, за които се  грижеше с огромна любов.

България и ЦСКА загубиха един колос в спорта!

От името на УС на ОСК ЦСКА и армейската общност, изказваме нашите съболезнования  към семейството му и всички негови близки.

  ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ !!!