Бърнли иска да вземе талант на Челси с постоянен трансфер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новакът в Премиър Лийг желае да привлече левия бек Ян Маатсен

21-годишният защитник Ян Маатсен може да напусне Челси за постоянно това лято. Новакът във Висшата лига Бърнли се надява да привлече футболиста с постоянен трансфер за около 10 млн. евро.

Ян Маатсен беше под наем в Бърнли миналия сезон и направи впечатляващи игри за тях. Той отбеляза четири гола във всички състезания, като играе на поста ляв бранител, а може да действа и като ляво крило. 21-годишният футболист трябва да продължи напред в търсене на редовно игрово време и преминаването в Бърнли би било идеално. Челси няма да може да му осигури редовни изяви на младежа.

Тимът на Бърнли успя да спечели Чемпиъншип миналия сезон и представянето им бе страхотно. Техният атакуващ стил на игра, практикуван от мениджъра Венсан Компани, моментално се хареса на феновете и привличането на Маатсен със сигурност ще помогне на тима да продължи да играе по този начин.

Челси обаче няма да иска да загуби удивителен млад талант като Маатсен. Но може би те са безсилни да го спрат да си тръгне. 21-годишният футболист трябва да се съсредоточи върху развитието си на този етап от кариерата си и седенето на резервната скамейка Челси едва ли ще му бъде от полза.