В Италия: Лукаку ще подпише за 3 години с Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бианконерите" вече са се разбрали с белгийския нападател

Ювентус планира офертата си към Челси за белгийския нападател Ромелу Лукаку. Стана ясно, че 30-годишният футболист вече е договорил условията по 3-годишен договор със “старата госпожа”. Информацията идва от медията “Corriere dello Sport”.

В последните дни Лукаку е основна тема във вестниците в Италия. След като Интер се отказа от футболиста, тъй като той е водил преговори с “бианконерите” зад гърба на „нерадзурите“.

В Челси Ромелу Лукаку няма бъдеще, тъй като не попада в плановете на Почетино. Клубът от Висшата лига е готов да го продаде и ако не се договори с Ювентус, то белгиецът може да поеме към Саудитска Арабия. Желанието на Лукаку е да остане в Европа и се надява на трансфер в торинския гранд.

“Corriere dello Sport” пише че, новият спортен директор на “старата госпожа” Кристиано Джунтоли води преговори с Челси, за да определи условията на сделката. Тансферът не зависи от продажбата на Душан Влахович, като Челси има интерес към сръбския нападател.

Лукаку ще прибира по 9 милиона евро на сезон, като ще сключи 3-годишен договор с Юве, ако премине на “Алианц Стейдиъм” през това лято.