Бърнли нанесе трета поредна загуба на Арсенал във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първа победа на Бърнли над "артилеристите" от 12 години насам

Арсенал допусна поражение с 0:1 от Бърнли на собствен терен в двубой от 12-ия кръг на английската Висша лига. “Топчиите” инкасираха трета поредна загуба в първенството и нямат победа в лигата от 1 ноември насам, когато спечелиха с 1:0 срещу Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд”.

Това бе първи успех на Бърнли над “топчиите” от 12 години насам, след като за последно ги победиха с 2:0 у дома на 1/4-финалите в Купата на Лигата. Арсенал пък пропусна да запише десета поредна победа у дома срещу своя опонент.

В 14-ата минута Крис Ууд имаше добър шанс да даде аванс на Бърнли, но ударът му мина покрай страничната греда. Малко след това домакините отговориха с дора атака, при която Ник Поуп направи много добро спасяване на удар на Александър Лаказет. През първото полувреме Арсенал доминираше, но отправи само един точен удар, като изпълниха цели 7 корнера, но те не донесоха резултат.

В 58-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Гранит Джака бе изгонен с директен червен картон. Така Бърнли имаше числен превес и се представи по-добре в следващите минути. В 73-ата гостите поискаха дузпа, но такава не беше отсъдена. Последва ъглов удар в тяхна полза, при който Пиер-Емерик Обамеянг си вкара автогол – 0:1.

В следващите минути гостите се защитаваха много добре и запазиха аванс си до края на мача. С победата на стадион “Емиратс”, Бърнли събра актив от 9 точки и прогресира до 17-ото място, докато Арсенал остана на 15-ата позиция с 13 точки.