google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците вече са на четири точки зад лидера Атлетико Мадрид

Лео Меси и Антоан Гризман реализираха по две попадения за оглушителния успех на Барселона с 4:0 като гост на Гранада в двубой от 18-ия кръг на Ла Лига.

Атакуващият тандем изнесе изключително силен мач и осигури на „Блаугранас“ трета поредна победа на чужд терен в рамките само на една седмица.

След успеха каталунците вече са трети в подреждането с 34 точки от 18 мача. Водач продължава да е Атлетико Мадрид, чийто мач с Атлетик Билбао беше отложен заради снега, с 38 пункта от 15 срещи. Втори е Реал Мадрид с 36 точки от 17 мача. Гранада е седми с 24.

Барса излезе напред след 12 минути игра – Серхио Бускетс се опита да изведе Меси зад гърба на отбраната на Гранада, Роберто Солдадо пресече топката, но не успя да я изчисти, изпращайки я към Гризман, който останал сам срещу Руи Силва, реагира мигновено и откри – 1:0.

Гостите дублираха аванса си в 35-ата минута след прецизен пас на Гризман към Меси, който напредна умело в наказателното поле на Гранада и прати топката в мрежата. Две минути преди антракта аржентинският магьосник направи резултата 3:0, не оставяйки шансове за Руи Силва с изпълнение на пряк свободен удар.

Крайното 0:4 беше оформено четвърт час след подновяването на играта – негов автор отново бе Гризман, а асистенцията този път бе дело на Усман Дембеле.