Барса се промъкна до 1/8-финалите след драматичен успех
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците срещнаха сериозни трудности срещу третодивизионния Корнея

С голoве на Усман Дембеле и Мартин Брайтуайт в продълженията Барселона се добра до изстрадана победа с 2:0 при гостуването на третодивизионния Корнея в среща от 1/16-финалите в турнира за Купата на Краля.

Дембеле порази целта във втората минута на първото продължение, не оставяйки шансове за стража на домакините Рамон Хуан с топовен изстрел от 10 метра. Брайтуайт сложи точка в спора, разписвайки се в заключителните акорди на второто продължение.

Барса пропусна да направи живота си по-лесен малко преди почивката, когато Миралем Пянич пропусна дузпа, отсъдена за нарушение на Естейес срещу Араухо в наказателното поле.

Малко повече от десетина минути преди края на редовното време, домакините пропиляха и втора дузпа, след като Дембеле, заменил на почивката Рики Пуч, не успя да затрудни Хуан с несериозен удар по земята.

Въпреки поражението, Корнея ще се запомни с отстраняването на Атлетико Мадрид в предишната фаза на надпреварата, надигравайки „дюшекчиите“ с 1:0.

КОРНЕЯ – БАРСЕЛОНА 0:2 (0:0, 0:0)

Голмайстор: 0:1 Дембеле (92); 0:2 Брайтуайт (120)

Корнея: Рамон Хуан, Естейес, Морено, Мартин, Преса (Санмарти 84′), Гузман, Дорса, Марсет, Медина, Гила (Пла 97′), Онтиберос (Кармона 68′)

Резерви: Сантаейя, Мурин, Санмарти, Пла, Вилаплана, Кармона, Борего, Карутас

Старши треньор: Гийермо Фернандес

Барселона: Нето, Мингеса, Араухо, Ленгле, Фирпо, Илаикс (Бускетс 74′), Пянич, Пуч (Дембеле 45′), Тринкао (Педри 74′), Брайтуайт, Гризман (Де ла Фуенте 101′)

Резерви: Тер Стеген, Бускетс, Дембеле, Педри, Матеус, Умтити, Конрад, Коядо, Тенас

Старши треньор: Роналд Куман

Стадион: “Камп Мунисипал де Корнея”

Главен съдия: С. Градо