Барса закри сезона с победа в исторически мач в Сидни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците играха на австралийския континент за първи път в историята си

Възродилият се след завръщането на Шави Ернандес – Барселона, надделя с 3:2 над сборен отбор на австралийското първенство в историческа приятелска среща.

Двубоят на Accor Stadium в Сидни, който привлече по трибуните над 70 000 зрители, беше първата изява на каталунците в 122-годишната им история.

Шави Ернандес избра експериментален състав, като според анализатори, близки до клуба, най-вероятно последни минути за тима записаха Самюел Умтити, Люк де Йонг и Адама Траоре.

Сред стартовите 11 бе и Усман Дембеле, който сигурно също няма да бъде част от отбора през следващия сезон. Неговият контракт изтича на 30 юни, а двете страни така и не успяват да стигнат до споразумение.

Австралийците пък бяха предвождани от легендарния нападател на Манчестър Юнайтед Дуайт Йорк, а в състава беше бившият играч на Евертън и Манчестър Сити Джак Родуел.

Барселона излезе напред в 34-ата минута след попадение на Дембеле, но само за осем минути в началото на втората част домакините обърнаха резултата в своя полза чрез Рено Пископо и Адама Траоре (съименик на крилото на Барса).

Не след дълго в игра се появиха Ансу Фати, Пиер-Емерик Обамянг, Френки де Йонг и Жорди Алба, като след силна финална четвърт каталунците стигнаха до победата след голове на Адама Траоре и Ансу Фати.