Барселона е похарчила 1 милион евро за черен пиар срещу Меси и други играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ръководството на Барселона е наело компания, която да защити имиджа на президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу в социалните мрежи, съобщава Marca.

Според източника, целта е да се създаде обществено мнение чрез социалните мрежи и да се защити репутацията на Бартомеу, да се изчисти имиджът на целия съвет на директорите и същевременно да се навреди на бившите играчи, сегашния състав и противниците на съвета на директорите.

Компанията, с която е сключен договорът, управлява 100 акаунта в Twitter и Facebook. Атаките в социалните мрежи били предимно срещу Лионел Меси, Джерард Пике, Хосеп Гуардиола, Шави и Карлес Пуйол. Отбелязва се, че Меси е бил критикуван заради забавянето му при подписването на нов договор, а Пике – за ситуацията с Купа Дейвис, а останалите играчите били обвинени най-вече в прекомерно богатство. Профилите в социалните мрежи, откъдето идват атаките не са официални. Създадени са през 2017 година.

Ръководството на Барселона потвърди, че е наело компания, чиито услуги струват 1 милион евро, но отрича да има нещо общо с атаките срещу играчите си. Съобщава се също, че плащането към компанията е извършено по шест различни сметки.