Барселона и Реал Мадрид ще се борят за Лерой Сане
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанските грандове ще влезнат в битка за подписа на 27-годишния германски национал

Според информация на авторитетното издание BILD, Лерой Сане е популярна фигура на трансферния пазар. 27-годишният германски национал все още не е подписал нов договор с Байерн Мюнхен, като настоящият му контракт изтича след малко повече от 18 месеца. Междувременно Барселона и Реал Мадрид са сред клубовете, които следят положението му при баварците.

Лерой Сане постигна постепенен прогрес, откакто се присъедини към Байерн Мюнхен от Манчестър Сити през юли 2020 г. Германският национал се завърна в родината си след ползотворен престой във Висшата лига. Но той не е безспорен първи избор за атаката на Байерн Мюнхен през последните три години. Въпреки това Сане започна добре сезон 2023/24, като успя да вкара шест гола в десет мача досега.

Също така 27-годишният футболист се превърна в ключова фигура за германския национален отбор. Сане ще влезе в последната година от договора си с Байерн следващото лято. И ситуацията не остана незабелязана, приковавайки вниманието на грандовете от Ла Лига – Барселона и Реал Мадрид. Последните информации също свързват бившия нападател на Манчестър Сити с Ливърпул, който го смята за идеален заместник на Мохамед Салах, ако египетският нападател се премести в Саудитска Арабия.

Барселона може да има нужда от ново крило през летния трансферен прозорец на 2024 г. на фона на несигурността около бъдещето на Феран Торес. В Реал пък не разполагат с изобилие от офанзивни възможности. Винисиус Жуниор и Родриго Гоес са единствените възможости за крилата. Интересът на двата испански гранда към Сане е разбираем и предстои да видим как ще се развие ситуацията.