Барселона иска бартер с Тотнъм – праща им Коутиньо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона проучва възможността да осъществи сделка с английския Тотнъм, в която да им прати Филипе Коутиньо, а към “Ноу Камп” да потегли Танги Ндомбеле, съобщава „Independent“.

Трансферната операция няма да е никак лесна за реализиране, тъй като “каталунците” почти сигурно ще искат да получат и пари от “шпорите” поради причината, че Коутиньо е по-високо оценяван от Танги Ндомбеле.

През миналото лято Тотнъм имаше интерес към Коутиньо и го искаха под наем, но до сделка не се стигна. Новият мениджър на тима Жозу Моуриньо също е фен на бразилеца и би желал да го има в състава си.

Другата възможност пред Барселона за подобен бартер с “шпорите” е да включи крайния бранител Нелсон Семедо вместо Коутиньо.

Танги Ндомбеле пък е готов да напусне Тотнъм още това лято, тъй като френският халф е заявил на наставника на тима Жозе Моуриньо, че никога повече не иска да играе под негово ръководство. Ндомбеле бе привлечен в Тотнъм миналото лято с големи очаквания от отбора на Лион, а “шпорите” платиха рекордна трансферна сума – 55 милиона паунда.

Ндомбеле остана резерва при победата на “шпорите” 2:0 срещу Уест Хем преди няколко дни в двубой от Висшата лига. Заради това „TF1“ твърди, че халфът е казал на Моуриньо тази седмица, че няма желание да играе за клуба, докато Специалния е начело на отбора.

Смята се, че двамата са в конфликт заради позицията, на която иска да играе Танги Ндомбеле, както и тактическите указания на треньора, които французинът трябва да спазва. Според информации халфът има подкрепата на своите съотборници, като много от тях харесват качествата на Ндомбеле и са впечатлени от него на тренировките. Но е ясно, че Моуриньо има желание види много повече от това и е готов да спечели пари от французина това лято.

През настоящия сезон Ндомбеле е изиграл 19 мача за Тотнъм във Висшата лига, като е реализирал 2 гола и се е отчел с 2 асистенции.