Барселона изстрада победата срещу Бетис, двата тима завършиха двубоя с по 10 души
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона спечели с 3:2 визитата си на Реал Бетис в мач от 23-ия кръг на “Примера Дивисион”. “Каталунците” изоставаха на два пъти в мача, но показаха характер и стигнаха до ценни три точки. С три асистенции в мача се отличи звездата на гостите Лионел Меси.

Бетис откри резултата в 6-ата минута на двубоя, когато Серхио Каналес се разписа от дузпа. Три минути след това Барселона възстанови равенството, след като Френки де Йонг се разписа за 1:1 след асистенция на Лионел Меси. В 23-ата минута ‘каталунците’ можеха да направят пълен обрат, ако не бе добрата намеса на вратарят на Бетис при удар на Меси.

В 26-ата минута ‘зелено-белите’ отново поведоха след попадение на Набил Фекир. Френският национал се справи със сънародника си Юмтити и с мощен шут по диагонала прати топката в мрежата на Тер Стеген за 2:1. Барселона опита няколко атаки в следващите минути, но без особен успех. Все пак в края на първата част гостите изравниха чрез Серхио Бускетс, който овладя центриране на Меси и от близка дистанция прати топката в мрежата на домакините – 2:2.

Две минути след началото на второто полувреме удар на Лионел Меси бе отразен от Роблес. В средата на втората част отново вратарят на Бетис разочарова звездата на “каталунците”, след като за трети път в двубоя се намеси чудесно при удар на Меси.

В 72-рата минута бранителят Клеман Лангле даде аванс на Барселона. Французинът се разписа с глава след центриране на Меси, за когото това бе трета асистенция в срещата. Четири минути по-късно Фекир от Бетис бе изгонен за втори жълт картон, а в 79-ата минута същата съдба сполетя и Лангле, като двата тима останаха с по 10 души на терена.

С 15-ия си успех от началото на сезона в “Ла Лига”, Барселона събра 49 точки в своя актив и се върна на 3 пункта зад лидера Реал Мадрид. Тимът на Бетис пък допусна девета загуба през кампанията и остана на 13-ото място с 28 пункта.