Барселона може да помогне на Реал Мадрид да привлече Мбапе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид ще се надява на услуга от Барселона в опитите си да привлече Килиан Мбапе през следващото лято

Според информация на испанското издание AS, шансовете на Реал Мадрид да подпише с френския национал Килиан Мбапе през лятото може да зависят от големия им съперник Барселона. Мбапе ще спре преговорите за нов договор с парижани до осминафиналите на Шампионската лига на ПСЖ срещу Барса. Ако парижани, които се класираха за финала на турнира миналия сезон, не успеят да елиминират “каталунците” на 1/8-финалната фаза, 21-годишният футболист ще реши да не подписва нов договор.

Настоящият договор на Мбапе с ПСЖ изтича през 2022 г., което означава, че той ще навлезе в последната година от контракта си в края на текущия сезон. Предстоят разговори за нов договор, като директорът на френския шампион Леонардо наскоро заяви, че преговорите ще се състоят скоро, но това може да не е така.

Килиан Мбапе, откакто излезе на сцената с изявите си за Монако през 2015 г., се превърна в един от най-добрите нападатели в Европа. След като помогна на тима от Княжеството да спечели титлата в Лига 1, 21-годишният играч бе привлечен от Пари Сен Жермен през 2017 г., първоначално под наем, преди трансферът да стане постоянен година по-късно. Откакто се присъедини към парижани, Мбапе вкара 103 гола и асистира за още 59 в 140 мача. Французинът има 13 гола и 8 асистенции в 16 мача във всички състезания през този мандат, като отново води ПСЖ към титлата.

21-годишният футболист е в радарите на Реал Мадрид от доста време и се съобщава, че “лос бланкос” ще го закупят през лятото на 2021 година. И както се твърди, че съперниците им от Барселона може да имат огромна дума за шансовете на Реал Мадрид да подпише с Мбапе през следващата година.

Остава да видим дали ПСЖ може да удължи договора на французина или в крайна сметка Реал Мадрид ще го привлече догодина. Изглежда, че всичко може да се реши от 1/8-финала в Шампионската лига на Пари Сен Жермен срещу Барселона през февруари 2021 г.