Барселона надви Атлетико Мадрид с гол на Жоао Феликс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците спечелиха сблъсъка за 3-ото място във временното класиране на Ла Лига

Барселона победи Атлетико Мадрид с минималното 1:0 в дербито на 15-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в срещата вкара Жоао Феликс през първото полувреме. Играещият в Барса под наем от Атлетико Мадрид наказа столичния тим и донесе важна победа на каталунците.

С този успех тимът на Шави събра 34 точки на 3-ото място в Ла Лига и дръпна с 3 пред Атлетико Мадрид. В същото време Барса се върна на 4 пункта зад лидерите Реал Мадрид и Жирона.

Роберт Левандовски имаше първия шанс да открие резултата в 13-ата минута, но ударът му премина покрай вратата. В 28-ата минута Барса поведе чрез Жоао Феликс. Португалецът бе изведен на чиста позиция и с техничен удар копна топката над плонжа на Ян Облак. Каталунците действаха стабилно в защита и запазиха аванса си до почивката.

Атлетико Мадрид вдигна нивото след почивката и създаде доста шансове за изравнителен гол. В 61-вата минута Алваро Мората пропусна да се разпише от добра позиция.

В 80-ата минута Иняки Пеня направи страхотно спасяване при удар на Мемфис Депай от пряк свободен удар и остави Барса с аванс в мача.

Малко след това Роберт Левандовски бе изведен от Гюндоган, преодоля защитник на Атлетико и шутира, но покрай вратата на Обляк.

В 94-ата минута Иняки Пеня направи нова добра намеса – този път при удар на Анхел Кореа, като така запази и трите точки за своя тим.

В следващия си двубой Барселона приема високо летящия тим на Жирона в най-интригуващия мач от 16-ия кръг на Ла Лига на 10-ти декември.