Барселона не може да предложи нов договор на Ленгле поради кризата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона има огромно желание да поднови договора на своя бранител Клеман Ленгле, но “каталунците” не могат да си позволят да направят съществена оферта в момента. Причината е кризата от коронавируса, която удари всички футболни клубове.

25-годишният централен защитник е твърд титуляр в тима на Барса и му остават три години от договора на “Камп Ноу”. Каталунският тим е доволен от представянето на французина и иска да го обвърже с дългосрочен договор, но пандемията Covid-19 ги ​​принуди да забавят следващия си ход в преговорите с Ленгле.

Испанските гиганти бяха силно засегнати от пандемията, което доведе до играчите на първия отбор да намалят заплатите, за да облекчат финансовите проблеми на клуба. Въпреки че Ленгле привлече интереа на много от най-добрите европейски отбори, защитникът иска да остане в Барса и е наясно, че клубът иска да поднови договора му, който е на стойност по-малко от 2 милиона евро на сезон.

Френският национал няма да слуша оферти от други клубове, докато не получи предложение от Барселона, които се надяват да започнат преговори с него няколко седмици преди да стартира новата кампания в Ла Лига.

Ленгле е важна част от отбора на Кике Сетиен, като записа 38 участия във всички състезания през този сезон. През месец май Ленгле заяви, че иска да остане в клуба и през следващия сезон. Много малка е вероятността бранителят да бъде продаден през лятото, тъй като играе ключова роля в състава на “каталунците”