Барселона няма намерение да продава Усман Дембеле
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона маха френския футболист от списъка с играчи за продажба

Френското крило Усман Дембеле ще продължи да играе за Барселона. Клубът от “Камп Ноу” няма намерение да се разделя с играча. Договорът на офанзивния футболист изтича през 2022 г., а спортният отдел на “блаугранас” планира да удължи споразумението между двете страни по възможно най-бързия начин.

Миналата есен Усман Дембеле получи първо предложение за подновяване на договора с Барселона. Тогава обаче сделка между двете страни нямаше, но Барса ще стартира преговорите с французина отново. Каталинският клуб ще махне играча от списъка с футболисти за продажба. Така Барселона ще се опита да убеди Дембеле, че е важна част от отбора и планират да разчитат на него.

Ръководството и треньорът Роналд Куман са доволни от представянето на французина през 2021 година. Клубът смята подновяването на контракта му за приоритет и би трябвало през лятото Дембеле да подпише нов договор.

В скорошно интервю бившият играч на Борусия Дортмунд обясни, че все още не е имало разговор с новото ръководство, но се чувства щастлив в клуба.

“Не познавам много добре новият президент, но той стои много близо до отбора. Ще видим какво ще се случи“, заяви тогава Усман Дембеле.

През изминалия сезон Дембеле отбеляза 6 гола и се отчете с 3 асистенции в 30-те си мача в испанската Ла Лига.