Барселона обмисля да активира откупната клауза от 101 млн. паунда на Лаутаро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона е готов да активира клаузата за откупуване на стойност 101 милиона паунда на нападателя на Интер Лаутаро Мартинес, съобщава италианското издание Tuttosport.

Каталунците от доста време проявяват интерес към аржентинския голаджия и са свързани с него повече от 12 месеца. В Барса виждат Мартинес като идеален заместник на сегашния нападател Луис Суарес, който навърши 33 години през януари.

Тимът от “Ла Лига” се подготвя да плати откупната клауза от 101 милиона паунда за Лаутаро Мартинес. “Блаугранас” се приближиха до подписа на 22-годишния нападател миналото лято, но те отстъпиха в последните моменти, когато клубът му Интер оиска 72 милиона паунда.

Оттогава Мартинес започна да играе още по-силни при Антонио Конте като има единадесет гола в Серия А този сезон.

Възможно е Барселона да предложи сделка, която включва трансферна сума + Артуро Видал или Иван Ракитич, които напоследък са свързвани с италиански клубове. Конте пък проявява интерес към други футболисти на Барселона. Tuttosport разкрива, че мениджърът би предпочел сделка, включваща Артур Мело или Нелсън Семедо

Наставникът на Барса Кике Сетиен сигурно ще бъде готов да се раздели с един от тези футболисти за Мартинес, но е малко вероятно да се съгласи двама да напуснат като част от сделката.

В момента Барселона е преустановил тренировки заради пандемията коронавирус и не е ясно кога ще продължи занимания.