Барселона обмисля да предложи на Меси 50 милиона евро годишно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона е на път да предложи нов договор на лидера на тима - Лионел Меси.

Според информацията в Twitter , публикувана от кореспондента на от La Gazzetta dello Sport – Николо Скира, мениджърите на каталунския клуб усилено работят по новото споразумение, което искат да предложат на най-добрия си нападател. Очертава се, обявената в договора заплата да е около 50 милиона евро за сезона, а срокът на валидност да е до юли 2023 година.

Припомняме, че аржентинецът играе за каталунския отбор от 2004 г. През това време футболистът, който през юни вече навърши Христова възраст /33 години/, е изиграл 718 мача за каталунците, като записал в актива си 627 гола и още 261 асистенции.

Сегашният договор на Меси с Барселона изтича през лятото на 2021 година.

Припомняме също, че Меси успя да победи Кристиано Роналдо по брой голове в топ 5 лиги.

Барселона обмисля да предложи на Меси 50 милиона евро годишно

Нападателят на Барселона стана най-добрият голмайстор в историята на топ 5 на европейски лиги  – Ла Лига, Висша лига, Бундеслига, Серия А, Лига 1.

Той е и третият играч, който е вкарал 55 дузпи в шампионата на Испания.

След гола, който той реализира в срещата с Реал Сосиедад, Меси вече има 438 гола от  474 мача.

По този начин Лео Меси води пред нападателя на Ювентус  – Кристиано Роналдо, който е вкарал с един гол по-малко ( 437 ) от 540 мача.

Стана ясно също така, че след конфликта на Марк-Андре тер Щеген с лидера на каталунците, Челси се надява да успее да подпише договор с вратаря.

Барселона обмисля да предложи на Меси 50 милиона евро годишно

Вчера се появи информация, че английският клуб проявява голям интерес към придобиването на стража на Барселона.

Лондончани се надяват, че ще успеят да привлекат в редиците си 27-годишния футболист, особено след скорошното му сдърпване с Лионел Меси.

Припомняме, че по време на тренировка, на 6 февруари, след поражението срещу Валенсия (0:2) в мача в Ла Лига, между двамата се появи конфликт, в основата на която беше възникналата ситуация със спорна топка.

Освен  Марк-Андре тер Щеген, се твърди, че Челси има намерение да се сдобие още и с Андре Онана от Аякс, както и с вратаря на Милан – Джанлуиджи Донарума.

През този сезон Марк-Андре тер Щеген има изиграни 34 мача за Барселона във всички турнири, като е допуснал 34 гола във вратата си.  В 11 от срещите си е успял да запази вратата си суха.