Барселона обмисля оферта за футболист на Виляреал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците ще се опитат да подпишат с аржентинския защитник Хуан Фойт

Аржентинският защитник Хуан Фойт е обект на интерес от страна на Барселона. Шави Ернандес има желание да привлече шампиона с Аржентина от Световното първенство по футбол през 2022 г. в своя отбор през летния трансферен прозорец. Футболистът може да напусне Виляреал за около 30 милиона евро.

Хуан Фойт се утвърди като един от най-добрите защитници в Ла Лига, откакто се присъедини към Виляреал. 25-годишният играч е ключова фигура от първоначалния си престой в тима под наем и продължава да бъде много важен играч под ръководството на Кике Сетиен. Аржентинският национал се е появил 82 пъти досега за Виляреал, отчиатайки се с три гола и пет асистенции.

Фойт беше част от триумфалния отбор на Аржентина на Световното първенство по футбол през 2022 г. Прогресът на играча не остана незабелязан, като Барселона е сред кандидатите за подписа му. Бившият защитник на Тотнъм е на радара на Барселона от летния трансферен прозорец на 2022 г. Тогава трансфер не се осъществи поради високата сума, поискана от Виляреал. Въпреки това интересът от страна на Барселона остава, тъй като Шави Ернандес търси дългосрочно решение на десния бек.