Барселона пак се издъни и вече официално се прости с титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Каталунците" допуснаха пълен обрат и загуба с 1:2 от Селта на "Камп Ноу"

Барселона официално се прости с шансовете си за титлата в Испания този сезон кръг преди края на шампионата. В мача си от 37-ия тур “каталунците” се сгромолясаха срещу Селта и загубиха с 1:2, което ги остави на недостижимо изоставане от лидерите Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид).

Гризман и Меси започнаха мача с пропуски в първите 20 минути на срещата, но в 28-та аржентинецът вкара дежурния си гол. Серхио Бускетс прати перфектно подаване към него и Лео отбеляза един от редките си голове с глава за 1:0.


Само десет минути по-късно обаче Селта изравни. Санти Мина получи подаване и преодоля защитници на домакините преди да отправи мощен изстрел без да остави шансове на Тер Стеген.
Барселона пак се издъни и вече официално се прости с титлата 1
След почивката Араухо имаше отличен шанс в 61-та минута, но ударът му с глава профуча покрай целта. Седем минути преди края безидейността на Барселона докара Клеман Лангле да си изпроси глупав втори жълт картон и така той остави отбора си с десет на терена.

Това даде още повече мотивация на Селта и в 89-та спорна топка пред Тер Стеген стигна до Мина, който от близко разстояние за втори път прати топката в мрежата за крайното 1:2.

Така Барселона остана на третото място със 76 точки, докато Селта е осми с 53 пункта.