Барселона продаде защитник на Хетафе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона продаде защитника Марк Кукурея на Хетафе като “каталунците” ще получат 10 млн. евро за трансфера. Испанският бранител напуска “Камп Ноу” за втори път в кариерата си, без да е направил нито една изява за представителния отбор на Барса.

Марк Кукурея започва професионалната си кариера в Барселона през 2017 г., но в крайна сметка е продаден на Ейбар две години по-късно, след като не успя да пробие в първия състав. “Блаугранас” обаче си върна футболиста като задейства клаузата за обратно закупуване на стойност 4 милиона евро в договора на испанеца само 16 дни след заминаването му, преди да го изпрати под наем в Хетафе до сезон 2019-20.

Предстаянето на 21-годишния младеж помогна на Хетафе да се издигне до пето място в Ла Лига и да е близо до зона Шампионска лига, а сега от Хетафе предприеха стъпки, за да гарантират, че футболистът ще остане на “Колизеум Алфонсо Перес” и след края на настоящата кампания.

Трансферът на Кукурея в Хетафе официално е станал за постоянно, като така веднъж завинаги приключва дългосрочната му връзка с Барса. Защитнкът бе свързан с преминаване във Висшата лига по-рано тази година, като се съобщаваше, че Челси проявява интерес към него.

Междувременно Барса ще иска да се върне на победния път срещу Атлетико във вторник вечер, пет дни преди да предприеме пътуване до “Ел Мадригал”, за да се изправи срещу Виляреал.