Барселона разкарва Кике Сетиен след края на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Барселона Кике Сетиен няма да запази работата си след края на сезона, съобщава авторитетният сайт Goal.com. Причината е, че отношенията между 61-годишния наставник и играчите не са добри. Както футболистите, така и ръководството смятат, че е най-добре Сетиен да не продължи да води тима след края на кампанията.

Кике Сетиен има договор с Барса за две години и половина, но повечето от членовете на съвета на директорите на клуба са на мнение, че е най-добре специалистът да бъде освободен. Ръководителите са разочаровани не само от резултатите, а и от играта на отбора. Иказванията на треньора също не правят добро впечатление, а в клува вече смятат, че неговото назначаване е било грешка.

Част от футболистите на Барселона не разбират изискванията на треньора, а други имат претенции към методите му на работа. Доста от футболистите на представителния тим на “каталунците” се отнасят отрицателно към изказванията на треньора на пресконференции, където Кике Сетиен директно говори за конкретни играчи. В момента Барселона изостава в битката за титлата и при нов и издънки, то Сетиен можеи да не изкара сезона. В такъв случай ръководството на Барса ще се обърне към услугите на Гарсия Пимиента от Барса Б или Шави, който винаги е имал желание да застане начело на тима.

Все пак ако Кике Сетиен остане до края на настоящата кампания, то след приключване на турнира Шампионска лига ще бъде освободен. Все пак според информациите, ако Кике Сетиен изведе Барса до триумф в Шампионска лига, той може и да запази поста си.

Иначе в първенството след 32 изиграни кръга, отборът Барселона е на 2-рата позиция в подреждането, като е с 2 пункта по-малко от лидера Реал Мадрид. До края на сезона в “Ла Лига” има още 6 кръга. В турнира Шампионска лига Барса направи реми 1:1 с италианския Наполи като гост първия мач от 1/8-финалите на турнира и се очаква реванша.