google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ръководството на Барселона е взело решение да продаде Усман Дембеле през летния трансферен прозорец,. Шефовете на “блаугранас” са изчерпали своето търпение към френския футболист, съобщава „AS“.

Клубът е информирал Усман Дембеле през миналото лято, че третият му сезон в Барселона ще бъде решаващ за бъдещето на футболиста на “Камп Ноу”. Дембеле обаче продължи да не спазва дисциплина в тренировъчния режим, а това води и до постоянните му контузии.

Френският футболист е пропуснал повече тренировъчни дни (344) от всеки друг футболист в тима от пристигането си през 2017 г.

Припомняме, че за французина бяха платени 105 милиона евро на Борусия Дортмунд. През това лято каталунците са готови да го продадат на загуба, но само и само да го разкарат от “Камп Ноу”.

Настоящият сезон е кошмарен за Дембеле и е най-слабият му. Френското крило е изиграл едва 9 мача от 37 възможни. В тези срещи бившият играч на Дортмунд има 492 минути игрово време от 3330 възможни, което прави 14,77% от игровото време.

Общата статистика показва, че Усман Дембеле е взел участие в 75 срещи от 154 възможни или 4215 минути игрово време от 13 860 възможни. Французинът е участвал само в 30% от мачовете на тима и приносът му за отбора е нищожен.

Последната контузия на Дембеле дойде в мача срещу Борусия Дортмунд от груповата фаза на Шампионската лига и от края на миналата година той не е играл. През миналия месец играчът бе много близо до завръщане, но получи нова мускулна травма в дясното бедро, а това наложи операция и е аут до края на сезона.