Барселона разкости Виктория (Пилзен), Левандовски с хеттрик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Каталуцните" започнаха в Шампионската лига "под пара"

Барселона напомни за най-добрите си европейски вечери и разби с 5:1 Виктория Пилзен в първия им мач от група “С” на Шампионската лига. Естествено, отново водеща фигура за триумфа беше Роберт Левандовски, който наниза хеттрик.

Срещата на “Камп Ноу” започна активно за домакините, които още в 4-та минута имаха претенции за дузпа, но след проверка на ВАР такава не беше отсъдена.

Все пак, в 13-та минута резултатът беше открит. След корнер на Дембеле, топката стигна до Кунде, който с глава върна към отсрещната греда, а там Франк Кеси реализира с глава.

В 24-та минута ВАР отново влезе в действие и отмени дузпа, която съдията беше отсъдил в полза на Виктория Пилзен след нарушение на Андреас Кристенсен.

В 34-та минута Левандовски вкара редовния си гол с екипа на Барса. Серджи Роберто показа отличен поглед върху играта и намери полския стрелец, който от границата на наказателното поле не мисли много преди да матира чехите за втори път в мача.

Точно преди почивката Виктория върна един гол. Вачлав Йемелка показа много добра техника и прати меко подаване към Жан Сикора, който засече с глава във вратата на Тер Щеген.

В добавеното време на първата част обаче Левандовски бързо върна аванса от два гола за домакините след като беше намерен отлично от Усман Дембеле. След почивката в 68-та минута дойде и моментът за хеттрик на Левандовски. Феран Торес вдигна топката в наказателното, а Лева показа класата си със страхотно странично воле в долния десен ъгъл на вратата.


Крайното 5:1 дойде само четири минути по-късно, когато Дембеле намери Торес пред вратата на гостите и испанецът нямаше затруднения да завърши атаката с гол.

По същото време в дугия мач от групата Интер загуби от Байерн с 0:2 на “Сан Сиро”.

Баварците започнаха с много силен натиск срещата и ударите по посока на Онана се редуваха един след друг, но защитата в синьо и черно някак си оцеля. Но това беше до 25-та минута, когато Кимих прати отличен пас зад гърба на защитата към Сане, а той спря на гърди, залъга стража на Интер елегантно и прати кълбото в опразнената мрежа.
Барселона разкости Виктория (Пилзен), Левандовски с хеттрик 1
След почивката класата на Байерн Мюнхен продължи да се вижда и в 66-та минута логично те вкараха втори гол. Сане и Коман разиграха невероятни двойни подавания и немският нападател опита остро подаване успоредно на гола, но точно пред него Данило Дамброзио в опита си да изчисти си вкара автогол.