Барселона с интерес към португалски защитник от Лил
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса ще се опита да подпише с 23-годишния универсален португалски защитник Тиаго Джало

Според информация на италианското издание Gazzetta dello Sport, Тиаго Джало е обект на интерес от Барселона. Действащите шампиони на Ла Лига са в търсене на централен защитник и искат подкрепления в защита през летния трансферен прозорец на 2024 г. Но каталунците ще се сблъскат със силна конкуренция от грандовете от Серия А за подписа на 23-годишния универсален защитник на Лил.

Тиаго Джало е родом от Амадора, Португалия, като започва своята младежка кариера в родината си. Той се присъединява към отбора на Метралас през 2009 г. Последва кратък престой в Дамайензе, преди да се присъедини към Спортинг Лисабон, където прекара половин десетилетие. Португалският защитник завърши академията на Милан, преди да стигне до първия отбор на ‘червено-черните’ през 2019 г.

Престоят на Джало в Милан обаче приключи същата година, като Лил го привлече със сделка на стойност около 5 милиона евро. 23-годишният футболист се представи страхотно за клуба от френската Лига 1, записвайки над 100 мача, като има три гола и две асистенции. Френският отбор се притеснява за дългосрочното бъдеще на играча.

Универсалният защитник, който може да играе като централен и краен бранител, е в последната година от договора си с Лил. Ситуацията не остана незабелязана, като привлече вниманието на няколко клуба топ отбора. В информацията се твърди, че Милан, Интер Милано и Ювентус искат да го привлекат, като Барселона също участва в битката за трансфера.

Джало не е единственият защитник на Лил в радара на Барселона, като Лени Йоро наскоро стана ясно, че е трансферна цел на каталунския гранд. Що се отнася до интереса на Барселона към португалеца Джало, то той може да бъде дългосрочен заместник на Маркос Алонсо.