Барселона се разправи с Динамо Киев, Брейтуейт с два гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Каталунците" с четвърта поредна победа в Шампионска лига

Барселона постигна поредна победа в настоящото издание на Шампионска лига, след като в мач от 4-ия кръг на група G разгроми Динамо Киев с 4:0 като гост. С две попадения за категоричния успех на “каталунците” се отличи Мартин Брейтуейт, а по един гол добавиха Сержиньо Дест и Антоан Гризман.

Старши-треньорът на гостите Роналд Куман заложи на Тер Стеген на вратата, а в защита действаха Фирпо, Ленгле, Мингуеса и Дест. В средата на терена Карлес Аленя си партнираше с Миралем Пянич, а пред тях действаха Педри, Коутиньо и Тринкао. На върха на атаката бе Мартин Брейтуейт.

Динамо Киев бе по-активният отбор през първото полувреме и създаваше повече интересни ситуации пред вратата на съперника. Домакините имаха два шанса за попадение след изпълнение на ъглов удар, но все пак топката не навести мрежата на Марк-Андре тер Стеген. Барселона имаше проблеми да напасне играта си в този си състав и за защитата на Динамо нямаше работа през първата част.

Второто полувреме започна много добре за “каталунците”. Барселона откри резултата в 52-рата минута чрез десния защитник Сержиньо Дест. Закупеният от Аякс футболист през лятото се включи в предни позиции и комбинира с Мартин Брейтует, който му върна топката и Дест с прецизен удар порази вратата на домакините за 0:1.

Пет минути по-късно “каталунците” удвоиха аванса си чрез Брейтуейт. Нападателят се разписа след центриране от корнер, а с асистенция се отличи дебютантът Оскар Мингуеса.

В 70-ата минута Барселона получи дузпа, след като Попов фаулира Брейтуейт в наказателното поле. 29-годишният нападател на “блаугранас” беше безпогрешен от бялата точка и отбеляза втория си гол в мача – 0:3.

В добавеното време Антоан Гризман получи подаване от Жорди Алба в наказателното поле и с мощен удар оформи крайния резултат 0:4.

С този успех Барселона си осигури класиране на 1/8-финалите в Шампионска лига, след като събра актив от 12 точки след 4 изиграни срещи в група G.