Барселона се включва в надпреварата за Джейдън Санчо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Испанският гранд Барселона ще се включи в надпреварата за английската суперзвезда Джейдън Санчо. “Каталунците” отчаяно търсят нов офанзивен футболист, а големият кандидат до момента за подписа на Санчо – Манчестър Юнайтед, не желае да вдига офертата си от 50 млн. паунда за футболиста.

Според медиите в Испания, Барселона трябва да се възползва от тази ситуация и да се откаже от първоначалния план да привлече Неймар и Лаутаро Мартинес, чиято стойност може да изчерпи значителна сума върху вече намалелите финансови средства на клуба.

За да намалят исканата цена за английския талант, испанските гиганти биха могли да се опитат и да предложат на Дортмунд играчи като Усман Дембеле, Филипе Коутиньо и Иван Ракитич. Барселона също може да опита и да сключи договор за наем на Санчо с клауза за изкупуване на младия футболист, която може да бъде подобна на сделката, която Филипе Коутиньо имаше с Байерн Мюнхен.

Sky Sports вече съобщи, че Ман Юнайтед не желае да надхвърли офертата си за Санчо от 50 милиона паунда и да стигне до сделка с Дортмунд, който иска над 100 милиона паунда за своята звезда. Юнайтед остават големите фаворити за постигане на сделка, но шефовете на “Олд Трафорд” смятат, че исканата сума от Дортмунд не отразява в достатъчна степен финансовата криза, която е породена от пандемията на коронавирус и трябва да бъде намалена значително, за да бъде постигната сделка.

Джейдън Санчо ще бъде едно от най-горещите имена на предстоящия трансферен пазар, което се дължи на изключителното му представяне за Дортмунд. Само този сезон англичанинът отбеляза 17 гола и записа 17 асистенции в 32 мача за лигата за германския клуб.