google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът Ерик Гарсия ще подсили "блаугранас"

Испанският бранител Ерик Гарсия се очаква да подпише договор с Барселона през месец април и по този начин ще се превърне в първото попълнение в новата ера на Жоан Лапорта начело на „блауграна“, съобщава вестник „Sport“.

Защитникът на Манчестър Сити премина на “Етихад” именно от Барселона през лятото на 2017-а след цели девет години в „Ла Масия“. След пристигането в Манчестър, той направи много силно изяви и и на него се възлагаха големи надежди за бъдещето. Футблистът обаче не прие предложението за нов контракт, за да може да се завърне на “Камп Ноу” без трансферна сума.

Завръщането на Гарсия в Барса се превърна в повод за скандал между Лапорта и временния президент на клуба Карлес Тускетс, но в крайна сметка след поемането на ръководния пост Лапорта одобри трансфера на 20-годишния бранител.

Този трансфер донякъде напомня на историята на един от лидерите на Барса в момента – Жерар Пике, който се завърна преди години на “Камп Ноу” след престой в другия гранд от Манчестър – Юнайтед.

През този сезон Гарсия не попада в сметките на Пеп Гуардиола, а и имаше проблем с контузия, поради което е записал само четири мача във Висшата лига на Англия. До края на сезона е доста вероятно Ерик Гарсия да не получи шанс като титуляр на “Етихад”.