Барселона ще опита да върне европейски шампион в Испания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона ще опита да сформира равностоен на Реал Мадрид отбор, затова имат нужда от нови висококласни попълнения като Дани Олмо

Съобщава се, че Барселона подготвя огромен шестгодишен договор за Дани Олмо, който е оценен на 60 милиона евро ,като каталунският гигант изглежда ще си съперничи с Манчестър Сити, които също го желаят.

Според Sport Bild, въпреки изтичането на клаузата за закупуване в договора на Олмо от 60 милиона евро (50 милиона паунда) на 20 юли, Лайпциг остава отворен за преговори. Клубът от Бундеслигата е наясно с големия интерес към техния плеймейкър, като Манчестър Сити, Атлетико Мадрид и Байерн Мюнхен са сред потенциалните кандидати заедно с Барселона – които полагат масивни усилия за да си осигурят подписа му.

Тази продължителна сделка ще позволи на клуба да амортизира трансферната сума за няколко години, облекчавайки финансовия натиск и спазвайки разпоредбите на Ла Лига и УЕФА.

Предложеният договор за Олмо включва първоначална заплата, подобна на сегашните му приходи в Лайпциг, около 11 милиона евро (9 милиона британски лири/12 милиона долара) годишно. Въпреки това заплатата ще се увеличи значително от третата година на договора, следвайки модела, използван с други нови попълнения от близкото минало като Роберт Левандовски и Илкай Гюндоган.