Барселона ще се опита да обвърже Ансу Фати с договор до 2026 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Най-големият талант на Барселона има договор с клуба до 2022 г.

Ансу Фати е най-големият талант на Барселона и това е безпосрно. Клубът иска да обвърже 18-годишния испански национал с договор до 2026 година, твърди „Mundo Deportivo“.

В момента Фати не е на разположение на Роналд Куман, тъй като се се възстановява след операцията, която претърпя на коляното и ще отсъства от игра близо четири месеца. Когато той се завърне в игра, Барселона вече ще има нов президент.

Новоизбраният шеф на “блаугранас” ще има един основен приоритет – да обвърже големия талант на Барселона с дългосрочен контракт. Сега Фати има договор с “лос кулес” до 2022 година, като Барса има възможност за неговото удължаване с още две години.

Бащата на футболиста Бори Фати и агента му Жорже Мендеш не тълкуват по този начин споразумението между Ансу и Барселона. Според тях договорът приключва през 2022 г. и следователно условията трябва да бъдат преразгледани.

Новият президент на Барселона ще има задачата да убеди Фати да подпише с клуба до 2026 година и да му предложи заплата, която да отговаря на амбициите на играча.

В момента Ансу Фати е един от футболистите с най-ниска заплата в Барса, въпреки че вече има ключова роля за отбора отбора. През миналото лято голям интерес към играча имаше от Манчестър Юнайтед, но Барселона Барселона отказа оферта от 150 милиона евро.