Барселона включва Самюел Умтити в сделката за Мемфис Депай
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона и Олимпик Лион водят преговори за Мемфис Депай и Самюел Умтити, съобщава авторитетното френско издание „L’Équipe“. Депай е силно желан от новия нсатавник на каталунците Роналд Куман, а Руди Гарсия има желание да върне Умтити обратно в Лион.

“Хлапетата” искат да вземат Умтити под наем, тъй като се нуждаят от засилване на конкуренцията в защита. Лио не може да си позволи да откупи правата на играча, защото Умтити има договор с Барселона до лятото на 2023 година и каталунският клуб няма да го пусне за малка сума. Барса обаче може да го включи в сделката за закупуването на Мемфис Депай.

Лион пък не иска да се раздели с Депай без пари, тъй като договорът на нидерландеца с клуба е до лятото на 2021 година. Ръководството на “хлапетата” прави всичко възможно, за да удължи договора на нападателя, но на този етап той отказва подобна възможност и изчаква да приключи трансферния пазар.

Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола потвърди, че на Депай е отправена подобрена офетрта за неговия контракт и сега футболистът трябва да вземе решение.