google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Снощи президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обяви на практика, че само нещо извънредно би осуетило назначаването на Роналд Куман за нов старши треньор на каталунците.

Бившият бранител обаче не е бил приоритетната цел на силния човек на “Камп Ноу”.

Стана ясно, че Бартомеу е опитал да убеди за пореден път любимецът на феновете Шави Ернандес да зареже раотата си в Катар и да оглави Барса преди началото на следващия сезон.

За съжаление на мнозина легендарният халф останал непреклонен, заявявайки че държи да изпълни до край договора си с Ал-Сад. Контрактът на Шави с тима от арабската държава изтича идното лято.

Бартомеу опитал да изкуши бившият испански национал, гарантирайки му, че ще изпълни изискванията му за екип и играчи, но и това не довело до желания резултат.

Всъщност не е тайна, че Шави не е особено голям почитател на методите на работа на Бартомеу и това със сигурност е повлияло на поредния му отказ.

Официалното назначение на Куман се очаква днес, а испански медии твърдят, че негов асистент ще бъде бившият нападател Хенрик Ларсон.

Шведът е сред любимците на феновете на Барса, след като изигра ключова роля за спечелването на Шампионската лига през 2006 година.