Добави коментар
"Останали са 12 футболисти. Не знам как издържат, как хранят семейства..", заяви Тодор Батков

Бившият собственик на Левски Тодор Батков направи коментар тежката ситуация, в която се намират 26-кратните шампиони на България. Адвокатът изказа своето мнение за провалената сделка с Джоузеф Диксън, като също така говори и по други важни теми, свързани със „сините“

„Бях чул, че се водят някакви разговори с Диксън, но не знаех подробности. Изненадах се от думите на Наско на могилката на 24 май. Още тогава имах съмнение, все пак 30 години ръководя голяма адвокатска къща. Това не ми се връзваше. България е рискова страна с ниска покупателна способност, Левски има милиони задължения, които е нужно да бъдат покрити. Трябва да генерира отнякъде минимум 10-12 милиона лева приходи, за да се издържа. И едва след това идва инвестицията, която сама по себе си също е рискова.

На този етап в България все още е нужен благодетел. Домусчиеви са благодетели на Лудогорец. Те всяка година наливат много. В ЦСКА също. В другото ЦСКА също. Стадионът сам по себе си може да бъде построен, но клубът трябва да бъде отделен. Държавата няма отношение. Нашите стадиони са частна собственост, дадени са за ползване“, заяви Тодор Батков в ефира на bTV.

„Не искам да злобея, но наетите от Наско адвокати трябваше да го предупредят. Човек, който идва да инвестира собствени пари или носи чужди пари, той се усеща. Не искам да обвинявам Диксън, но май не приличаше на такъв. Може би желанието той си го е представял за действителност“, добави бившият бос на Левски.

„Много е зле ситуацията в Левски. Тревожно е положението! Мълчанието не помага. От клуба да излязат да кажат: „скъпи левскари, ситуацията е тази и тази, моля ви помогнете, кой с каквото може“. И още един съвет: да обявят отделни сметки – желаещи да дарят на школата, да дарят на първи отбор. Но ние дори нямаме и първи отбор в момента, останали са 12 футболисти. Не знам как издържат, как хранят семейства. Да не губят вяра феновете. Левски ще го има. От държавата да не чакаме, свърши тази работа“, каза още Тодор Батков.

Добави коментар
Гласувай: