google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Смилков и Стоев с по две попадения за разгромната победа над Перун (Кресна)

Лидерът в Югозападната Трета лига Беласица (Петрич) направи нова уверена крачка към жадуваното завръщане във Втора лига след оглушителна победа с 6:0 над Перун (Кресна).

Двубоят се игра на мокрия терен на стадион “Малеш” в село Микрево, тъй като Комитите са лишени от домакинство заради напрежението, създадено от феновете на петричани в двубоя с Балкан (Ботевград).

Въпреки това Бела беше подкрепян от солидно количество свои привърженици, като клубът дори беше организирал безплатен транспорт.

Аспарух Смилков постави начало на головата фиеста в средата на първото полувреме, когато опъна мрежата на гостите след хубав рейд по левия фланг и остър шут от малък ъгъл.

Малко по-късно Димитър Стоев дублира преднината на Бела с брилянтен удар с глава от десет метра след центриране на Тони Костадинов от пряк свободен удар.

Десет минути след подновяването на играта Смилков покачи на 3:0 след прецизно изпълнен пряк свободен удар от границата на наказателното поле, при който топката влетя в мрежата отвъд обсега на стража на гостите Атанас Тапигьозов.

Малко повече от четвърт час след подновяването на играта Йордан Харизанов фаулира Мартин Таушанов в наказателното поле – дузпа. Именно капитанът на Комитите застана зад бялата точка и с хладнокръвно ипзълнение направи резултата 4:0.

Статистиците пък побързаха да отбележат, че това е 17-ия гол на Таушанов през сезона.

С напредването на времето теренът стана още по-тежък за игра, но това не попречи на домакините да продължат доминацията си.

В 74-ата минута след продължително разиграване и хубаво центриране от десния фланг, Стоев реализира втория си гол за деня с майсторски фалцов удар. Крайният резултат беше оформен от Атанас Димитров в заключителните акорди на срещата.

Бела продължава да оглавява класирането със 74 точки от 32 мача, следван от Вихрен, който е със същия точков актив, след като днес записа победа с 2:1 при визитата на Сливнишки герой.

Марек, който днес надделя над Балкан (Ботевград) с 2:1, е със 73, но от 31 срещи. Кюстендил, победил днес Чавдар (Етрополе) с 2:0,  също е със 73 точки.

В сряда ще се играе отложеният мач Банско – Марек, а идния уикенд са мачовете Гранит (Владая) – Марек, Пирин (Гоце Делчев) – Кюстендил, Рилски спортист (Самоков) – Беласица и Вихрен – Балкан (Ботевград).

Съставът на Беласица в днешния двубой:

Захари Димитров, Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Костадин Николов, Аспарух Шамкалов, Антон Костадинов, Влади Гогов, Аспарух Смилков, Стивън Кирилов, Марти Таушанов(капитан), Димитър Стоев

Резерви: Кирил Георгиев, Марин Георгиев, Патрик Попов, Айвън Ангелов, Живко Димитров, Иван Марчев, Здравко Корчев
Старши треньор: Саша Симонович