Беласица срази Дунав в Русе и вече е втори във Втора лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от Петрич с втори пореден успех в лигата

Беласица записа успех с 2:0 като гост на Дунав в двубой от 13-ия кръг на Втора лига. “Комитите” вкараха по едно попадение в двете полувремена, като герой за тима бе Запро Динев с две попадения. Бившият играч на Септември София затвърди добрата си форма, след като се разписа и в гостуването на Спартак Плевен в края на миналия месец.

Беласица изигра почти цялата втора част с човек по-малко, след като в 50-ата минута футболист от техния тим получи червен картон. Играч на Дунав също бе изгонен в добавеното време.

Победата изкачи Беласица на второ място във временното класиране на Втора лига. “Комитите” имат 23 точки и са на три пункта зад лидера Етър, който днес спечели визитата си на Струмска Слава с 3:0.

Дунав Русе пък остана на 9-ото място с актив от 17 пункта и пропусна добра възможност да се доближи до челото. “Драконите” се изправят срещу Миньор в Перник в следващия кръг, докато Беласица приема Марица Пловдив.

В другите срещи от 16:00 ч. днес от Втора лига, Литекс разгроми Миньор с 3:0 у дома, а Янтра постигна минимален успех срещу Монтана в Габрово. Отборите на Марица и Спортист Своге не си вкараха попадение, докато Витоша надви Созопол с 2:1 като гост.