Белатор отмени събитията си през май
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Продължават промените, които промоутъри в бойните спортове налагат заради глобалната пандемия от Коронавирус. Мерките този път са за сметка на една от най-силните ММА организации – Белатор. Компанията, под чието крило се състезаваше българинът Благой Иванов – Багата отмени трите си предстоящи събития планирани за май тази година, включително картата, която трябваше да бъде оглавена от настоящия шампион и бивш UFC боец Раян Бейдър. Президентът Скот Кокър отложи следните ивенти на организацията:

– Bellator 242, което трябваше да се проведе на 9-ти май в Сан Хосе, Калфорния. Картата трябваше да бъде оглавена от Раян Бейдър, който да брани титлата в полутежка категория срещу Вадим Немков, а подглавното събитие бе предвидено да бъде Дъглас Лима срещу Гегард Мусаси за вакантнат титла в средна категория.

– Bellator European Series London, което беше гласено за 16 май в Лондон, Англия. Главната битка трябваше да бъде в категория петел между Джеймс Галахър и Кал Еленор

– Bellator 243, което беше планирано за 29 май в Калифорния, като главната битка трябваше да бъде в категория петел при жените между Лиз Кармуш и Манди Бом.

На фона на решенията, които взе Скот Кокър, неговият конкурент Дена Уайт прави и невъзможното, за да може UFC 249 да се случи и светът на бойните спортове да види дългоочакваният мач между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън.