Белчев: “Мачът с Базел ще е бонус, ЦСКА има шансове”

Прочетена:1532
Белчев: "Мачът с Базел ще е бонус, ЦСКА има шансове" 1
2 0

Наставникът на ЦСКА София Стамен Белчев похвали своите футболисти след победата с 3:1 над Б36 Торсхавн, която отвори вратите на Червените към плейофите за влизане в групите на Лига Европа.

Белчев разкри, че е забелязал умора у играчите през втората част, но въпреки всичко изрази оптимизъм и обяви, че Армейците имат своите шансове срещу Базел, независимо че ще бъдат гости.

Швейцарците почти сигурно ще се изправят срещу ЦСКА София след седмица, тъй като още преди почивката поведоха на Анортозис с 3:0.

“Имахме два гола преднина на полувремето. Като цяло не беше толкова лесно на терена. Противникът до последно щеше да се опитва да направи нещо. Не можахме да вкараме трети гол и от там се появи несигурност”, заяви Белчев.

“Ние се подготвяме по един и същи начин за всеки съперник. Някой път се получава, някой път не. През първата част играхме много силно. Пресирахме високо, държахме топката. Имахме много ситуации.

“На полувремето си говорихме, че мачът започва сега. Трябваше да имаме скорост и острота в предна позиции. Трябваше повече да използваме фланговете.

“Всеки мач е различен. Но на мен ми се иска крилата да се справят. Ако спечелиш битката на по фланговете, ще спечелиш и мача. Трябва да се опитаме да използваме празните пространства. Доволен съм от всички, от Йомов, от Кери. През втората част намалихме оборотите, може би имаше умора. Това е.

“Ще използваме максимално тези 6 дни. Първо обаче имаме мач с Локомотив. Мачът с Базел ще е бонус.

“Ще гостуваме в Базел, но ще трябва да се справим с наличните хора. Със сигурност ще разузнаием добре отборът на Базел. Но ЦСКА ще има своите шансове. Дано да ги използваме.”

Сподели