Белчев поиска дългосрочен контракт за Енрике
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на ЦСКА София Стамен Белчев планира да използва крилото Енрике Рафаел в дългосрочен план и поискал ръководството да го обърже с по-продължителен договор.

Контрактът на 26-годишния бразилец изтича след края на сезона, но вече са проведени предварителни разговори, в които му е предложено да подпише нова сделка, която би го задържала на “Българска армия” за още две години.

Енрике започва своята четвърта кампания с Червените. Той пристигна в Борисовата градина през 2017 година като в началото играеше под наем от Атлетико (Минейро).

Бразилецът се отличава със завиден дрибъл и умение да слаломира по фланга, но така и не успява да се превърне в истински любимец на феновете, тъй като пропуска доста мачове заради често преследващите го травми.

В последните два сезона той записа общо едва 25 мача, в които стана автор на един гол.

Белчев обаче смята да го налага като твърд титуляр на левия фланг в започващото в петък ново първенство, надявайки се, че той най-сетне ще направи продължителна серия от силни мачове.

Голямо предимство е, че Енрике притежава български паспорт, а това е предпоставка за значително по-лесна бъдеща продажба в Европа.

ЦСКА София открива новия сезон в Първа лига с очаквания с голям интерс дуел с новака ЦСКА 1948 в петък.